Liiketoiminnot

Vuoden 2013 tulos oli OP-Pohjola-ryhmän historian kolmanneksi paras. Tuloksen perusta oli tuottojen vahva kasvu ja vahinkovakuutuksen ennätystulos. Pankkiliiketoiminnan tulos parani loppuvuotta kohden ja korkokate nousi, varsinkin loppuvuodesta. Uusia menestystarinoidemme alkuja olivat älylompakko Pivo ja Omasairaala.

Pankkitoiminta

Yhden kerroksen väkeä

Ravintola-alan ammattilaiset Isa Turpeinen ja Niko Haikarainen istuvat uuden kotinsa valoisassa keittiössä ja ihmettelevät, miten paljon muutamassa kuukaudessa onkaan tapahtunut. Kun 50-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa sitten järjestettiin ensimmäinen näyttö, olivat Niko ja Isa tikkana paikalla.

– Talon sijainti on loistava, se on hyvässä kunnossa ja hintapyyntökin oli kohtuullinen,he kertovat.

Kymenlaakson Osuuspankin Kouvolan konttorista Isa ja Niko saivat suullisen lupauksen lainasta jo ”tunnustelukäynnillä”. Samalla he päättivät vaihtaa pankkia.

Lue lisää

Vahinkovakuutus

Omat vakuutukset kuntoon

Pohjolan henkilövakuutukset uudistuivat keväällä ja uusi vakuutus helpottaa hoitoon pääsyä. Vihtiläinen kolmen lapsen äiti Päivi Päärni teki Pohjolan uuteen henkilövakuutukseen kuuluvan Elämänsä kuntotestin. Testi sai hänet pohtimaan oman perheensä vakuutustarpeita.

– Olen hoitovapaalla, eikä minulla siten ole työterveyshuoltoa. Kunnallinen terveydenhoito ei aina toimi niin hyvin kuin toivoisin. Monesti suuntaammekin yksityiselle puolelle. Testiä tehdessäni mietin, että olisi todella hienoa, jos sairastuessani voisin käyttää lastenhoito- ja siivouspalveluja. Myös lääkärin tilaamisesta kotiin olisi ajoittain suuri apu.

Lue lisää

Varainhoito

Elämää linnan kupeessa

Vapaaherrana vuoden päivät elänyt Heimo Toiviainen on ehtinyt ulkomaankomennuksen jälkeen laittamaan lattioita ja seinäpintoja uuteen kuosiin. Myös mökillä Uukuniemellä ehtii piipahtamaan useammin kunnostustöissä ja metsänhoitoharrastuksellekin jää aikaa.

- Elämässä on tehty sellaisia valintoja, että pääsee jossain vaiheessa vähän helpommalla, hän toteaa. Aikanaan on panostettu työelämän kuvioihin ja kehittämiseen, tehty hieman talletuksia ja maksettu vapaaehtoisia eläkevakuutuksia, hän toteaa.

Lue lisää

 
 
 

Tulos ennen veroja liiketoimintasegmenteittäin