Liiketoiminnot

Pohjola-konserni tarjoaa asiakkailleen pankki-, vahinkovakuutus- ja varainhoitopalveluja. Vuonna 2013 asiakasliiketoimintojen volyymit kasvoivat markkinoita nopeammin ja tulos vahvistui erityisesti pankki- ja vahinkovakuutustoiminnoissa. Päättyneen vuoden aikana Pohjola rakensi yhdessä asiakkaidensa kanssa innovatiivisia ratkaisuja mm. likviditeetin hallintaan, rahoitusmarkkinoiden tehokkaaseen hyödyntämiseen, riskienhallintaan sekä terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseen.

Pankkitoiminta

Lähelle on helppo laajentua

Viron yritysystävällinen ilmapiiri vetää suomalaisyrityksiä. Atria osti Valga lihatööstus –yrityksen vuonna 2005 . Vuonna 2008 tehtiin vielä kaksi yritysostoa: Wõro ja Vastse-Kuuste.

- Baltia oli markkinana kiinnostava, ja olimme päättäneet laajentua kansainvälisesti.

Laajentumisella haimme kasvua. Samaan aikaan laajenimme myös Venäjälle, kertoo Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn. Gröhnin mukaan laajentuminen oli tyypillinen prosessi. Aluksi Atria analysoi perinpohjaisesti paikallisen lihamarkkinan ja yhdessä tekemisestä tulevat edut.

Lue lisää

Vahinkovakuutus

Omasairaalasta saa avun nopeasti 

Helsingin Pikku Huopalahdessa avannut Omasairaala tekee mitä lupaa. Tätä mieltä on laskettelureissulla solisluunsa murtanut Olli Rimpiläinen.

- Lumilautailuharrastuksessa on sattunut kaikenlaista pientä. Aikaisempiin kokemuksiini verraten Omasairaalan palvelu on ollut nopeampaa ja sujuvampaa. Täällä toimitaan minuuttiaikataululla, eikä toimenpiteisiin pääsyä ole kertaakaan tarvinnut odotella, hän sanoo.

Ollin tapaturma sattui loman viimeisenä päivänä laskettelureissulla Italiassa. Heti matkan jälkeen Olli soitti Pohjolaan ja sieltä suositeltiin hoitopaikaksi ortopedisten sairauksien ja vammojen hoitoon erikoistunutta Omasairaalaa. Hän sai lääkärille ajan tiistaiksi ja oli jo keskiviikkona leikkauspöydällä.

Lue lisää

Varainhoito

Innovatiivisia sijoitusratkaisuja

Pohjola Varainhoito on jo useiden vuosien ajan tarjonnut Suomen vanhimmalle yksityisen sektorin työeläkelaitokselle Merimieseläkekassalle erilaisia instituutiosijoittajille suunnattuja palveluita. Vuonna 2013 Merimieseläkekassa osallistui Pohjola Kiinteistösijoituksen perustamaan kiinteistörahastojen rahaston Real Estate Debt and Secondariesiin (REDSiin) ensimmäiseen merkintään. Rahaston varat sijoitetaan kansainvälisten kiinteistörahastojen jälkimarkkinaosuuksiin, kiinteistövelkarahastoihin sekä muihin kiinteistömarkkinatilannetta erityisesti hyödyntäviin sijoituskohteisiin.

Lue lisää

 
 

 

 

Pankkitoiminnan tunnuslukuja


2013 2012
Tulos ennen veroja, milj. € 251 221
Luotto- ja takauskanta, mrd. € 16,9 16,2
Yritysluottojen keskimarginaali, % 1,57 1,52
Saamisten arvonalentumiset luotto- ja takauskannasta, % 0,2 0,34
Operatiivinen kulut/tuotot -suhde, % 36 34
Henkilömäärä 634 745